Reviews

Kledingkast opruimen

“Een heel goed besluit om Ine het vertrouwen te geven en met mij aan de slag te gaan.”

Voor het opruimen van mijn kledingkasten heb ik de hulp van Ine ordent ingeroepen. Want dat opruimen was wel een dingetje. Een ochtendje bezig geweest met als resultaat 3 keurig opgeruimde kasten. Veel overbodige kleding en spullen in zakken gedaan. De wat oudere dingen voor de kledingcontainer (voor het goede doel). De spullen die nog mooi waren en bij de tijd (nog heel geschikt om te dragen) voor de 2e hands winkel.

Ine weet van doorpakken, maar voert geen druk uit. Je hebt zeker het idee dat je zelf gekozen hebt om afscheid te nemen van je spullen. Ine heeft mij laten inzien dat veel van mijn spullen eigenlijk overbodig waren. Dat er door het opnieuw in te delen veel ruimte ontstaat.
 
M.B.
 
 

Afscheid nemen van spullen

“Ik zag er als een berg tegenop.”

Jaren zag ik er als een berg er tegenop en schoof ik het voor me uit: mijn hobbykamertje opruimen. Maar nu heeft Ine me laten inzien dat ik het uiteindelijk wel kan. Ik weet nu ook hoe ik het aan moet pakken.
 
Ine vroeg me naar de waarde of de betekenis van de dingen die ik bewaarde. Dat hielp me om afscheid van dingen te nemen. En het blijkt dat ik dat wél in me heb om zelf op te ruimen.
 
Met Ine samen heb ik een eerste stap gezet met het opruimen. In de tussentijd heb ik mijn kamer in grote lijnen zoals ik hem hebben wil. Nu komt het fijnere werk. Alles door mijn handen laten gaan en kijken of het bewaard gaat worden of niet. Nog een hele uitdaging, maar ook wel leuk. Ik ben er zeker van dat ik uiteindelijk zelf de klus zal klaren.
 
Het contact met Ine heb ik als zeer prettig ervaren. Ze weet precies die opmerkingen te maken, waarna ikzelf de juiste conclusie trek. 
 
Sylvia
 
 

Kleine keuken

“Ine heeft meer overzicht en ruimte gecreëerd in mijn kleine keuken. Vooral het naar voren halen van spullen die je vaker gebruikt heeft echt geholpen. Zij gaf ons nuttige en bruikbare tips.”
 
A.R. 
 
 

Veel willen in weinig tijd

“Ine is een prettige vrouw, ze heeft echt hart voor dit werk.”
Ine had goed voorbereid wat ze me wilde bieden. Ze heeft goed geluisterd naar waar het bij mij wringt en me op weg geholpen. Ze heeft me een aantal handvatten gegeven, waarmee ik verder kan. Ook zijn mij, door de gesprekken met Ine, een aantal dingen over mezelf duidelijk geworden, waarvan ik niet wist, dat ze me parten spelen in mijn omgaan met tijd. Zij signaleerde dat perfectionisme om de hoek kwam kijken. Aan dat inzicht heb ik veel. Er waren dingen die al heel lang lagen te wachten, daardoor op mijn schouders drukten en ruimte in mijn hoofd innamen. Ik ben met een aantal dingen aan de slag gegaan en een paar ervan heb ik inmiddels van mijn lijst kunnen afstrepen. Af en toe kwam ze spontaan met wat tips over waar ik bijvoorbeeld bepaalde dingen op websites kon vinden. Al met al heeft Ine mij op een fijne manier een aanzet gegeven om beter om te gaan met tijd en plannen. Hoewel ik nog niet klaar ben met echt vrienden worden met tijd en plannen. Ik vond de tijd met haar erg plezierig. A.H.