Plannen op vakantie….. doe jij het?

Plannen op vakantie… doe jij het?

Ben jij op vakantie ook een planner? En is er in jouw planning ook ruimte voor rust en spontaniteit? En…. durf jij af te wijken van het oorspronkelijke plan?

Regen

Afgelopen week stonden mijn man en ik op een camping in de provincie Groningen. Helaas was het weer minder goed dan waar je op hoopt in mei, regelmatig moesten we tijdens onze

Plannen op vakantie

fietstochten schuilen of de regenkleding aantrekken. Dus toen het weerbericht beloofde dat donderdag de zonnigste en droogste dag van de week zou worden, wilden we deze dag zo goed mogelijk benutten.

Mooie route plannen

We begonnen met de voorbereiding. Als eerste kozen we het gebied uit waar we wilden fietsen: dat werd boven de stad Groningen. Vervolgens zochten we het beginpunt met een parkeerplek voor de auto. Daarna stippelden we de fietsknooppuntenroute uit. Woensdagavond zette mijn man de fietsen alvast op de fietsendrager, alles klaar voor vertrek. ’s Morgens maakten we de koffie en lunch voor onderweg en de dag kon beginnen!

Een prachtige dag

We fietsten een prachtige route door natuurgebieden en kleine dorpjes richting de Waddenzee. We namen alle tijd om even af te stappen en binnen te kijken bij de mooie kerkjes onderweg. In Hornhuizen kon je zelfs de toren beklimmen en zagen we Schiermonnikoog liggen in de verte. Boven op de Waddendijk aten we in het zonnetje onze lunch en fietsten weer verder langs kleurrijke bollenvelden(!) en meer leuke dorpjes.
Als mooie afsluiting van de dag vonden we in Bedum, onverwacht, een restaurant met verwarmd terras en konden we nog heerlijk uit eten.

Ontspanning door te plannen

Het werd ook echt de mooiste dag van de week. En dat kwam niet alleen door het weer. Juist de voorbereiding zorgde voor rust. Daardoor kwam er ruimte om tijdens de dag gewoon de dingen te laten gebeuren. Heel ontspannen! En dat is precies wat je wilt tijdens je vakantie.

Vooraf een planning maken voor een dagje fietsen (of wandelen of shoppen) loont; er komt rust en ruimte voor niet geplande dingen.

Geplaatst in Inspiratie en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *