“Ik geloofde niet dat het me ooit ging lukken”

Deze klant wilde overzicht in al haar taken, klussen en wensen.  Het doel was dit weer te kunnen doen binnen haar tijd en mogelijkheden. En dit zei ze na afloop van een traject van alles inventariseren, soms wat schrappen of aanpassen en heel veel kleine stapjes.

Mijn hoofd zit vol

Ze wilde erg graag aan de slag met dingen die al heel lang lagen te wachten. “Mijn hoofd zit vol van dingen die móéten gebeuren en die ik wíl. Het loopt door elkaar, ik word er onrustig van en er komt weinig uit mijn handen. Het vreet energie en dat heb ik nu juist niet over.”

Takenlijst

Samen hebben we een grote takenlijst gemaakt waarin echt alles stond en vervolgens een kleine actielijst met overzichtelijke kleine stapjes én een tijdsplanning. Dit gaf zoveel ruimte in haar hoofd dat ze meteen enthousiast aan de slag ging. Tussen de afspraken in appte ze mij over de vorderingen die ze maakte, maar ook over de hobbels die ze tegenkwam. Ik appte haar dan weer complimenten, tips en andere raad terug.

rust en overzicht

Grip

Bij onze laatste afspraak waren er al heel wat taken van haar lijst af. Die waren gedaan, soms geschrapt of bijgesteld omdat ze tijdens onze gesprekken besloten had dat het ánders kon of zelfs niet meer hoefde. Er was nog genoeg te doen, maar ze had er nu grip op en wist hoe ze het aan kon pakken. Haar grootste en belangrijkste klus, die al zo lang op haar schouders drukte, naderde óók zijn voltooiing.
Twee weken daarna appte zij dat die zwaarste klus af was. “Het geeft een heel bijzonder gevoel dit nu eindelijk te kunnen afronden. Ik heb nu gewoon weer ruimte voor andere dingen.”

Rust en ruimte

Het is heel bijzonder iemand zo te kunnen helpen dat rust en ruimte weer terugkomen. Één van de dingen die ze leerde, was om te kijken of een taak nog écht moest gebeuren. En als dit wel zo was, of het ook iets gemakkelijker kon, bijvoorbeeld door het wat minder perfect te willen doen of er hulp bij te vragen.

Aan het einde van deze 3 afspraken liet ik een blij en opgeruimd iemand achter. Het hoeft helemaal geen langdurig traject te zijn om weer orde op zaken te krijgen in je agenda, taken en wensen. Maar je hoeft het dus niet alleen te doen. Hulp erbij vragen is een eerste stap!

Geplaatst in Inspiratie en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *