Dag van de zorg voor morgen

Wist je dat 31 oktober de “Dag voor de zorg van morgen” is?

Moet ik mij dan zorgen maken over de dag van morgen? Nou, liever niet! Maar je kunt wél alvast zorgen vóór morgen.

Bijvoorbeeld door zoiets als een (levens)testament op te laten maken. Hiervoor moet je  nadenken over alles wat er moet gebeuren als je het zelf niet meer kunt regelen. Daarbij denk je waarschijnlijk ook aan allerlei spullen die je hebt en wat daarmee moet gebeuren. Is er iets dat je wilt bewaren om speciaal aan iemand te geven en andere dingen waar je een speciale bestemming voor hebt? Dan zorg je dat het beschreven wordt.

Zorgen voor de dag van morgen

Je komt er dan waarschijnlijk ook achter dat er dingen zijn waarvoor je geen bestemming hebt. Begin daar nu alvast eens met opruimen. Want waarom zou je wachten tot het moment dat je echt móet? Start met de spullen die je niet meer gebruikt, zoals de boeken of CD’s die op zolder liggen, een geërfd servies, speelgoed van je kinderen en vul maar aan. Deze dingen kun je nu rustig uitzoeken en weggeven aan mensen of organisaties die er blij mee zijn. Wat jij nu opruimt hoeven anderen later niet meer voor jou te doen.

Gelukkig is het nu nog vandaag. En vandaag mag je genieten van alles wat je hebt.
Dus gebruik gewoon de mooie spullen die je hebt. Dek de tafel met je mooie servies en glazen. Draag dat mooie horloge of speciale kledingstuk. Het is toch veel fijner om het nu niet alleen te hebben maar ook te gebruiken.
Zie zo, dat ruimt op 😉

Geplaatst in Inspiratie en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *